Deelwagens foto gemeente berlaar

2

deelwagens

Berlaar start autodeelproject

We stimuleren deelmobiliteit als alternatief voor extra personenwagens in onze gemeente.

Een initiatief van Gemeente Berlaar

2

Deelnemers

Over deze actie

Het lokaal bestuur start een project rond deelmobiliteit. Er worden twee deelwagens ter beschikking gesteld, die inwoners kunnen reserveren en gebruiken.

Berlaar werkt hiervoor samen met het autodeelplatform ‘Share4Mobility’. Via de ‘ShareMobility’-app kan je 24 uur op 24, 7 dagen op 7 een elektrische wagen reserveren. Je betaalt dan alleen voor het gebruik van de auto. Opladen, onderhoud, omniumverzekering en carwash zijn reeds in de prijs inbegrepen.

Er is een deelwagen voorzien aan het Stationsplein en één op de parking achter het gemeentehuis. Momenteel staan beide wagens nog aan het Stationsplein, maar één van die twee komt dus op termijn naar de parking achter het gemeentehuis.

Meer info en handleiding: https://www.berlaar.be/nieuws/...

Waarom autodelen? Door mensen aan te moedigen om geen (tweede) wagen te bezitten, en deze eventueel te vervangen voor deelwagens, geloven we dat we tot een meer bewuste mobiliteitskeuzes kunnen komen. Minder auto’s betekent meer ademruimte in de straat, minder gevaarlijke verkeerssituaties en ook meer ruimte voor water en groen, wat erg belangrijk is voor klimaatadaptatie. De infrastructuur voor onze verplaatsingen, zoals wegen en parkings, neemt veel verharde ruimte in en heeft daarom een grote impact op hittestress, droogte en wateroverlast. In dat licht kan het gemeentelijke parkeerbeleid herbekeken worden. Ook kan de gemeente haar eigen wagenpark delen met inwoners.

Doelstelling LEKP: 2 deelwagens per 1000 inwoners, voor Berlaar is dit 23 deelwagens.